DIODNA PLOCA ZA SVE MODELE ALTERNATORA

Diodna ploca ima funkciju da pretvori naizmenični električni naboj u direktnu snagu koja je kompatibilna sa baterijom vozila. Ispravljači koriste seriju dioda, poluprovodnički uređaj, da uzmu naizmeničnu struju i preusmere struju u jednom smeru toka. Naša ponuda diodnih ploča je za sve modele alternatora i cena je formirana u svim kategorijama u zavisnosti od kvaliteta i proizvođača.

didna ploca, didna ploča, didna ploca cena

Diodna ploca alternatora

Prilikom punjenja baterije diodna ploca ima veliku ulogu u pravilnom funkcionisanju. Neispravna diodna ploča može dovesti do toga da automobil neće moći da se pokrene. Motor će početi da radi grubo, nedostaje mu snage i na kraju će se zaustaviti i neće ponovo da se pokrene. Lampica upozorenja baterije će se upaliti, upozoravajući vas da postoji problem sa sistemom za punjenje alternatora.

Nekada se dešava da ukoliko diodna ploča ne može da ublaži nivoe napona, baterija može da se prepuni. Prepunjavanjem preko 17 volti može dovesti do viška energije koja može uticati na prepunjavanje i prestanak rada alterantora.

diodna ploca bosch cena, diodna ploca, diodna ploca alternatora

Diodna ploca Bosch

diodna ploca valeo cena, diodna ploca alternatora

Diodna ploca Valeo

diodna ploca alternatora cena, diodna ploca alternatora

Diodna ploča Denso

diodna ploča, diodna ploča cena, diodna ploča alternatora

Diodna ploca Marelli

diodna ploča cargo cena, diodna ploča

Diodna ploča Cargo

diodna ploča as-pl cena, diodna ploča cena

Diodna ploča As-Pl

Diodne ploče simptomi kvara

Diodna ploča, odnosno diode na njoj, mogu pregoreti i izazvati pražnjenje baterije. Da biste uvideli problem ili simptome kvara nećete morati na dijagnostiku jer su uzroci veoma primetni. Odmah ćete primetiti znakove kao što su loši startovi, fluktuirajuća očitavanja brojila i prigušena svetla. SImptomi loše diodne ploce alternatora mogu biti:

  • Prekomerno zagrevanje baterije i regulatora.
  • Prigušena svetla.
  • Kvar elektronske opreme.
  • Problem pokretanja motora.
  • Istrošena baterija.

Ukoliko primetite neki od navedenih simptoma savetujemo Vas da posetite obližnji elektro servis da biste dijagnostifikovali problem i zamenili potrebne delove: Alternator se sastoji iz više delova kao što su regler, diodna ploca, remenica, rotor, stator, kolektor, ležaj i svi oni mogu biti uzročnik nepravilnog punjenja ili nemogućnosti punjenja akumulatora Vašeg automobila.

DIODNA PLOCA ALTERNATORA PROMOTIVNA CENA JE U TOKU !!!

Diodna ploca koju ste skinuli sa starog alternatora na sebi ima broj po kome možete izvršiti pretragu u našoj prodavnici. Ukoliko niste sigurni ili ne posedujete broj, savetujemo Vas da pozovete naš Call centar. Naša korisnička služba na raspolganju Vam je za sva pitanja oko načina poručivanja ili izbora delova. Savetujemo Vas da nam se obratite da bi greške prilikom poručivanja bile svedene na aminimum

Nove diodne ploce alternatora imaju garanciju od minimum 12 meseci od datuma kupovine. Iz dugogodišnjeg iskustva naša ponuda se zasniva na delovima proverenog kvaliteta i brenda koji su u većini proizvođači alternatora za fabričku ugradnju. Da biste ostvarili pravo na garanciju potrenbno je da zamenu delova izvršite u regstrovanom servisu za tu namenu.

Plaćanje poručenih delova se vrši prilikom preuzimanja u našoj poslovnoj jedinici ili prilikom preuzimanja od starane kuriske službe. Način plaćanja koji odobravamo je preko računa firme ili gotovinom. Svaki regler alternatora se izdaje uz odgvorajači račun i služi i kao garancija za robu.

Isporuka diodnih ploca se obavlja ličnim preuzimanjem ili slanjem kuriskim službama na teritoriji Srbije. Isporuka je naglašena nakon poručivanja i u večini potrebno je 24-48h od poručivanja.